livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Zo was die tijd : Vlaanderen. Antwerpen Gent Brugge
par Collectif
Broché / 160 pages / édition de 2004
langue(s) : néerlandais
éditeur : Libro - Hoogeveen
collection : Zo was die tijd
numéro : 1
ISBN : 9085070244
EAN : 9789085070245
dimensions : 295 (h) x 210 (l) x 11 (ép) mm
poids : 608 grammes
DISPONIBLE
comme neuf
16,95 EUR
référence : 1009876
Tous les prix incluent la TVA
In dit eerste deel van 'Zo was die tijd: Vlaanderen treft u unieke foto's aan van het leven in Antwerpen, Gent 'en Brugge vanaf het begin van de 20e eeuw tot aan W.O. II. Wij hebben in eerste instantie gekozen voor deze drie steden, omdat ze alledrie over een uniek eigen karakter en historie beschikken.

ANTWERPEN was van oudsher een handels- en cultuurcentrum, strategisch gelegen aan de Scheldebocht. Het kende, met name in de eerste helft van de 16e eeuw een enorme bloeiperiode en werd wel beschreven als ‘de mooiste stad van de wereld’. Na de sluiting van de Schelde vervalt de stad echter van metropool tot provinciestad. Pas in 1863, na de heropening van de Westerschelde kon de stad

weer langzaam tot bloei komen en aan het eind van de vorige eeuw slaagde Antwerpen er zelfs in culturele hoofdstad van Europa te worden.

GENT speelde van 1100 - 1500 eveneens een belangrijke rol in Europa. Met een inwonersaantal van 65.000 deed het indertijd nauwelijks onder voor Parijs. Oorzaak daarvan was de bloeiende lakenindustrie en de uitstekende ligging aan de ‘samenvloeiing’ of ‘monding’ van de Leie en de Schelde, waaraan de stad overigens zijn naam dankt. Het prachtige stadscentrum, met zijn vele historische gebouwen, getuigt nog steeds van deze bloeitijd en is, zoals u zult zien, ook in het begin van de vorige eeuw menigmaal op de gevoelige plaat vastgelegd.

BRUGGE heeft de eer ‘Het Venetië van het Noorden’ genoemd te worden. En inderdaad, de bootjes op de Reien bepalen reeds sinds mensenheugenis het stadsgezicht. De Oudnoorse naam ‘Bryggja’, waaraan de stad zijn naam ontleent, betekent dan ook niets anders dan ‘aanlegsteiger’. De Brugse monumenten en het ongerepte stadslandschap zijn echt een ‘plaatje’ en vormen niet voor niets een grote toeristische trekpleister.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: