livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Schrijvend over Leuven
« Een poging tot bio-bibliografische inventarisatie van creatief schrijvend en geschreven Leuven »
Broché / 238 pages / édition de 2005
langue(s) : néerlandais
ISBN : 9077757910
EAN : 9789077757918
dimensions : 244 (h) x 177 (l) x 20 (ép) mm
poids : 630 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Leuven begint met de L van Literair en er is veel over Leuven geschreven. Ook zijn er vele literaire Leuvenaars. Maar vreemd genoeg had nog niemand in deze wervelende stad een serieuze poging gedaan om Literair Leuven bij elkaar te schrijven.

Nu is er ineens een naslagwerk met 150 auteursportretten, gaande van Hertog Jan (°13de eeuw) tot Saskia De Coster (°1970). Elk portret bevat een biografie met een duidelijk Leuvens blokje, een uitvoerige bibliografie en een aantal wetenswaardigheden: recensiefragmenten, een leuke Leuvense anekdote, een typerende uitspraak, een interessant weetje, De kleíne kanten van de grote auteur... Bij veel auteurs is een frappant gedicht of prozafragment afgedrukt, met Leuven in de hoofdrol. En omdat een beeld evenveel als een pagina tekst zegt, is elke auteur ook via een foto gepresenteerd.

150 auteursportretten, het lijkt onwaarschijnlijk veel, maar er is meer. Nog 60 schrijvers eisen hun plekje in dit naslagwerk op: personen die om een of andere reden minder nadrukkelijk aan de gestelde criteria voldoen, maar te interessant zijn om te vergeten. In hun spoor komen ook nog eens 15 Franstalige Leuvense schrijvers uit de coulissen.

En alsof het niet op kan, worden meer dan 300 werken op een rijtje gezet die zich volledig of gedeeltelijk in Leuven afspelen, gelardeerd met talloze Leuvense tekstfragmenten. In totaal werden ca. 2000 werken opgenomen!

rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: