livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
De laatste vlucht van «Yvonne Proudbag»
« Bommenwerpers boven België tijdens de luchtslag om het Ruhrgebied (3 maart 1943 - 30 mei 1943) »
Broché / 80 pages / édition de 1994
langue(s) : néerlandais
éditeur : De Krijger
collection : België in oorlog
numéro : 7
ISBN : 9072547152
EAN : 9789072547156
dimensions : 240 (h) x 170 (l) x 7 (ép) mm
poids : 250 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
'Bomber' Harris, de bevelhebber van de Britse bommenwerpersstrijdkrachten, wilde in de lente van 1943 het industriële hart van Duitsland, het Ruhrgebied, uitschakelen. De route liep over België, en het is dan ook niet verwonderlijk dat de Duitse nachtjagers vanop Sint-Truiden en Florennes een rijke oogst aan overwinningen binnenrijfden.

Tijdens de nacht van 29/30 mei 1943 ontplofte boven het Brabantse dorpje Vollezele (Galmaarden) een bommenwerper. Het verhaal van deze Britse bemanning, en haarWellington-bommenwerper, de 'YvonneProudbag', wordt aan de hand van getuigenissen van Britse en Duitse overlevenden en uniek fotomateriaal erg gedetailleerd beschreven.

Naast het verhaal van de'YvonneProudbag'komen nog talrijke andere beklijvende bommenwerper-verhalen aan bod: hoe een piloot en zijn co-pilootdestuurknuppel van hun Halifax omklemden om de bemanning te laten springen - zijzelf vonden de dood te Haasrode ; en het verhaal van de Lancaster en haar bemanning die letterlijk in de aardbodem van Henegouwen verdwenen.
d'autres ouvrages de Jean-Louis Roba
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: