livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Luchtgevechten boven België 1941-1942
« De Luftwaffejagers tegen de Britse en Amerikaanse luchtmacht »
Broché / 80 pages / édition de 1994
langue(s) : néerlandais
éditeur : De Krijger
collection : België in oorlog
numéro : 5
ISBN : 9072547120
EAN : 9789072547125
dimensions : 240 (h) x 170 (l) x 6 (ép) mm
poids : 245 grammes
DISPONIBLE
très bon état
14,95 EUR
référence : 1014793
Tous les prix incluent la TVA
Na de ‘Slag om Engeland’ hadden de Britse jagers de handen vrij om samen met de Blenheim- en Bostonbommenwerpers het bezette Europese vasteland overdag te bestoken. Vooral de haveninstallaties, diverse industrieën, vliegvelden en krachtcentrales waren drukbezochte doelwitten. De Duitse Luftwaffe bouwde inmiddels langsheen de Noordzee een aantal vliegvelden uit van waaruit de Britse aanvallers onderschept konden worden (Maldegem, Moorsele, Wevelgem,...). Vooral boven Vlaanderen ontsponnen zich hectische luchtgevechten tussen Duitse en geallieerde jagers. Van zodra de Wehrmacht haar vliegtuigen vooral boven het Oostfront nodig had, trachtte de RAF door voortdurende aanvallen een belangrijk deel van de Duitse oorlogsinspanning boven onze contreien te houden.

Het was een bittere strijd, waarin vooral de RAF erg zware verliezen moest incasseren.

Maar in 1942 zou het tij langzaam keren. De Britten kregen er immers een machtige bondgenoot bij. De Amerikaanse Achtste Luchtmacht zou vanaf 1942 de geallieerde gelederen komen versterken.

Dit deel eindigt met de laatste nachtelijke missies van het Bomber Command langsheen de Belgische kust. Het waren eveneens missies die het leven van ongehoord veel manschappen zouden vergen.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: