livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Verstaan my verlangste : 100 liefdesgedichten in het Afrikaans
Relié / 136 pages / édition de 2003
langue(s) : néerlandais
éditeur : Davidsfonds
collection : Literair
ISBN : 9063064756
EAN : 9789063064754
dimensions : 253 (h) x 155 (l) x 20 (ép) mm
poids : 385 grammes
DISPONIBLE
très bon état
8,95 EUR
référence : 1012893
Tous les prix incluent la TVA
Stel je voor: je staat voor je huis terwijl het aan het afbranden is. Een verschrikkelijke situatie. Als het een troost mag zijn: je krijgt de gelegenheid om nog één keer naar binnen te gaan en enkele kleinere voorwerpen uit de brand te redden.

Wat ga je meenemen? Hoe een paar dingen kiezen uit de reeks kostbaarheden die je in de loop van zovele járen hebt verzameld? Kies je voor dure en onvervangbare erfstukken? Voor minderwaardige snuisterijen met een grote sentimentele waarde? Voor het nieuwste technologische snufje? Of grijp je lukraak om je heen, omdat nu eenmaal alles in je huis van waarde is?

Wie het op zich neemt een bloemlezing met gedichten samen te stellen, bevindt zich in een identieke situatie als de ongelukkige die zijn bezittingen in vlammen ziet opgaan. Je hebt maar één gelegenheid om een keuze te maken uit de grote verzameling gedichten - alle zonder uitzondering van waarde. Je kiest, doordacht en minder overhaast dan de persoon die zich in de vuurzee stort, maar tezelfdertijd is er het verdriet om het verlies van wat buiten je keuze valt.

Misschien is dit de enige troostende gedachte voor de bloemlezer: het besef dat de gedichten die ‘achterblijven’ niet worden vernietigd. Dat ene gedicht of de paar gedichten van de auteur die wel in een bloemlezing worden opgenomen, kunnen de lezer altijd terugvoeren naar het boekenhuis waar de andere kostbaarheden veilig worden bewaard.

Het samenstellen van een bundel liefdesgedichten is wellicht moeilijker dan van gelijk welke andere thematische bundel. De meeste stervelingen hier op aarde mogen dan nog de extase van de liefde kennen, wat zij precies ervaren, beleven en voelen is uniek en onvervangbaar. En complex, zoals de waardering voor de poëzie.

Hoe zal ooit een jonge minnaar die voor zijn geliefde een eerste, aarzelend maar vurig gedicht schrijft, ervan overtuigd worden dat zijn gedicht niet op een lijn kan worden geplaatst met een vers van Breytenbach of Van Wyk Louw? Zijn emoties zijn immers - voor hem althans - heviger dan wat Louw of Breytenbach ooit konden ervaren. En wie kan de liefde beter, intenser en geloofwaardiger bezingen dan de minnaar die in de [...]
rechercher des articles similaires par thème: