livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Brugge en Europa
Relié / 440 pages / édition de 1992
langue(s) : néerlandais
éditeur : Mercatorfonds
ISBN : 9061532787
EAN : 9789061532781
dimensions : 343 (h) x 257 (l) x 49 (ép) mm
poids : 3865 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
De prestigieuze publikaties die tot dusver door het Mercator-fonds aan de stad Brugge en haar roemrijke geschiedenis werden gewijd, hebben steeds zowel in bibliofiele als in wetenschappelijke en historische kringen bewondering en waardering afgedwongen. Brugge is zelf overigens altijd een creatief produktie- en distributiecentrum van het mooie boek geweest, van zowel het handgeschreven boek van de middeleeuwen als de incunabel en het gedrukte boek van de nieuwe tijden.

De twee grote Brugge-boeken van het Mercatorfonds, 'Brugge, duizend jaar kunst' en 'Brugge en de Zee', vroegen om een derde luik: een boek dat de twee andere publikaties aanvult, dat- op de vooravond van de Europese eenmaking-de Europese dimensie van het kosmopolitische Brugge behandelt en dat tevens een blik gunt op de beloftevolle toekomst van 'de Vlaamse stad met een groot verleden' in het Europa van morgen. Het Euro-Brugge-boek dat voor u ligt, is wederom tot een schitterend Mercatorfonds-produkt uitgegroeid. Ik feliciteer alle medewerkers, auteurs, coördinators en druk-technische uitvoerders die het tot stand hebben gebracht, en waardeer de bijdrage van de Brugse instellingen die door hun steun een viertalige versie en aldus een grote internationale spreiding hebben mogelijk gemaakt: de Maatschappij voor Brugse Zeevaartinrichtingen, die eerder al het boek 'Brugge en de Zee' patroneerde, en de stichting Kunstcentrum Sint-Jan.

Ik acht het ook betekenisvol en zelfs symbolisch dat dit Europese Brugge-boek verschijnt in het jaar waarin op universele wijze het vijfde eeuwfeest van Columbus' ontdekking van de Nieuwe Wereld in 1492 wordt herdacht. Dit jaar is het overigens ook precies vijfhonderd jaar geleden dat twee illustere Europese Bruggelingen respectievelijk geboren en gestorven zijn: de grote Spaans-Brugse humanist Juan Luis Vives werd inderdaad in 1492 te Valencia geboren en Lodewijk van Gruuthuse, mecenas en Europees diplomaat, overleed te Brugge in de herfst van hetzelfde jaar. Diens zeer beroemde 'librije', een van de meestprachtlievende bibliotheken uit het Bourgondische Europa van de herfsttij der middeleeuwen, moge de bibliofiele referentie zijn waartegen dit nieuwe Brugge-boek van het Mercatorfonds zich schitterend profileert.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: