livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
De geschiedenis van de Luchtvaart in Nederland
Broché / 152 pages / édition de 1988
langue(s) : néerlandais
éditeur : Elmar
ISBN : 9061206456
EAN : 9789061206453
dimensions : 280 (h) x 195 (l) x 12 (ép) mm
poids : 610 grammes
DISPONIBLE
très bon état
8,95 EUR
référence : 1015454
Tous les prix incluent la TVA
De luchtvaart in Nederland viert bijna haar 75-jarig bestaan. Reden genoeg om uitvoerig aandacht te besteden aan dit onderwerp, waarbij het accent vooral komt te liggen op schitterende fotografie.

Veel aandacht gaat uit naar de opwindende en avontuurlijke beginjaren van de Nederlandse luchtvaart, echter steeds geplaatst in het perspectief van de internationale ontwikkelingen in de vliegerij. Zo zijn belangrijke hoofdstukken gewijd aan de opkomst van de KLM en van vliegtuigbouwer Fokker en de fameuze Indië-vluchten, die van grote betekenis zijn geweest voor het aanzien van Nederland als luchtvaartnatie.

Primair staat het wel en wee van de mensen in de luchtvaart, de pioniers die het avontuur aandurfden, hun ervaringen en boeiende verhalen.

Niet alleen de burgerluchtvaart, maar ook de militaire luchtvaart wordt beschreven. Immers deze ging als eerste van start. De Koninklijke Luchtmacht viert dit jaar haar 75-jarig bestaan.

Verder komen in dit schitterende boek de naoorlogse periode aan bod, de wederopbouw, de KLM in het straaltijdperk, Schiphol als moderne luchthaven, de terugkeer van Fokker op de wereldmarkt en de ontwikkeling van de luchtvaartmaatschappijen.

Tot slot bevat het boek veel praktische informatie over mensen en zaken uit de wereld van de luchtvaart. Ruim 200 foto’s illustreren de vlot geschreven tekst.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: