livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Reizigers door de Grote Oorlog : De odyssee van een Belgisch pantserkorps 1915-1918
Broché / 324 pages / édition de 2008
langue(s) : français
éditeur : Davidsfonds
ISBN : 9058265528
EAN : 9789058265524
dimensions : 240 (h) x 165 (l) x 20 (ép) mm
poids : 840 grammes
DISPONIBLE
très bon état
17,95 EUR
référence : 1015228
Tous les prix incluent la TVA
Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt in Parijs een Belgische gevechtseenheid gevormd, het ACM - les Autos-Canons-Mitrailleuses, die opereert met pantserauto’s. Koning Albert I schenkt dit elitekorps aan de Russische tsaar. Vierhonderd Belgische oorlogsvrijwilligers vertrekken naar het Russische front. Om er strijd te leveren tegen de Duits-Oostenrijkse vijand. Ze krijgen de chaos van de Russische revolutie over zich heen én beginnen aan een moeizame tocht die hen dwars door Siberië en China voert. De start van een verrassende en fascinerende reis die hen als oorlogshelden tot in de Verenigde Staten zal brengen.

Reizigers door de Grote Oorlog vertelt het verhaal van vrijgevochten Belgen die ten oorlog trekken. De lezer treedt in de voetsporen van Marcel Thiry, Julien Lahaut, worstelkampioen Constant Ie Marin en andere markante korpsleden. Meer dan honderd originele foto's illustreren hun odyssee. Een panoramische en onvergetelijke terugblik.

August Thiry doceert journalistiek aan de Katholieke Hogeschool Mechelen. Hij recenseerde Russische literatuur voor De Morgen en hij schreef reisverhalen voor literaire tijdschriften en de kranten De Morgen en De Standaard. Bij Davidsfonds Uitgeverij verschenen eerder van hem de reisboeken Grieks vuur en Land van beloften.

Dirk Van Cleemput is germanist. Hij werkte mee aan de verzamelbundel Potemkinse dorpen en deed research en redactiewerk voor dit boek.

rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: