Lu et approuvé...
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Communautaire geschiedenis van België: van 1830 tot vandaag
Broché / 256 pages / édition de 2006
langue(s) : néerlandais
éditeur : Davidsfonds
ISBN : 9058262782
EAN : 9789058262783
dimensions : 240 (h) x 165 (l) x 22 (ép) mm
poids : 492 grammes
DISPONIBLE
très bon état
6,95 EUR
référence : 1010008
Tous les prix incluent la TVA
België, in 1830 een simpel land, is vandaag een haast onontwarbaar bestuurlijk kluwen. Moest dat zo nodig, die Gemeenschappen, dat Hoofdstedelijke Gewest, die decreten en wetten, die taalgrens en faciliteitengemeenten? Ja, oordeelt Mare Platei, de vorming van de communautaire staat was geen politieke gril.

De breuklijn Frans versus Vlaams leidde tot de Taalwetten. Het Schoolpad kwam tussen in de tegenstelling tussen katholiek en liberaal. Rijk Wallonië tegenover arm Vlaanderen werkte de Gewestvorming in de hand. En dan waren er nog de spanningen in de hoofdstad... Mare Platel laat zien hoe de vier uitgesproken Belgische tegenstellingen niet onbeantwoord konden blijven...

Vandaag, na vijf staatshervormingen, is het Belgische staatsmodel zo ingewikkeld, dat de Belg er niets meer van begrijpt. Dit boek legt de ontwikkeling van de Belgische federale staat zo toegankelijk mogelijk uit met onder meer een twintigtal schema’s. Want de burger moet de geschiedenis van zijn land kennen, wil hij zich betrokken voelen.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: