livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Kathedralen uit de steentijd: Hunebedden, dolmens en menhirs in de Lage Landen
Broché / 197 pages / édition de 2002
langue(s) : néerlandais
éditeur : Davidsfonds
ISBN : 9058261239
EAN : 9789058261236
dimensions : 240 (h) x 166 (l) x 17 (ép) mm
poids : 565 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Hunebedden, dolmens en menhirs: iedereen kent ze uit Stonehenge en uit Bretagne. Maar ook in de Lage Landen duiken megalieten schijnbaar lukraak in het landschap op. Ze zijn getuigen van een ver en geheimzinnig verleden. Want wie weet waar die stenen bouwwerken vandaan komen? Wie heeft die kolossale monumenten opgericht en waarom?

Megalieten doen de fantasie op hol slaan. Zijn ze het werk van reuzen? Of van God, die zondige mensen in stenen verandert? Anderen geloven datje via diezelfde stenen nieuwe energie opdoet. Archeologisch onderzoek levert inzichten op die optornen tegen een hardnekkig bijgeloof. Meer wetenschappelijke verklaringen gaan van grafmonumenten tot centra voor voorouderverering. Van sociale knooppunten tot zonnetempels.

Herman Clerinx onderzoekt een werkelijkheid die vaak veel boeiender is dan de verbeelding. Een verrassende zoektocht naar de betekenissen van deze bouwwerken in het sociale en religieuze leven van onze voorouders. Een toeristische gids ook voor menige prettige uitstap.

Herman Clerinx geeft met deze unieke publicatie een volledig en vlot leesbaar overzicht van de 'Kathedralen uit de steentijd'.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: