livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
100 jaar voetbal in België 1895-1995 Koninklijke Belgische Voetbalbond
Cartonné / 312 pages / édition de 1995
langue(s) : néerlandais
éditeur : Voetbal Magazine
ISBN : 905466150X
EAN : 9789054661504
dimensions : 301 (h) x 215 (l) x 25 (ép) mm
poids : 1595 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
...mais il peut être à vous dans une autre édition
Cartonné, Foot Magazine, 1995
VAN 1895 TOT VANDAAG: 100 JAAR BELGISCH VOETBAL Een onmisbaar naslagwerk voor elke voetballiefhebber.

In 1995 viert de Koninklijke Belgische Voetbalbond K.B.V.B. zijn honderdjarig bestaan. De belangrijkste sportieve vereniging van het land zal dit Eeuwfeest met de nodige luister vieren. De K.B.V.B. zal dit doen door de organisatie van een aantal grootse manifestaties op nationaal en provinciaal vlak. Zo is er o.a. de Eeuwfeest-wedstrijd tegen Duitsland, in een gerenoveerd nationaal stadion. Tevens is er een unieke tentoonstelling waarvoor geput werd uit archiefmateriaal, foto's, teksten en souvenirs. Er is een verbroedering tussen de clubs uit het noorden en het zuiden van ons land. Verder staan bijeenkomsten met de provinciegouverneurs, de voorzitters, de secretarissen en de scheidsrechters op het programma. Tenslotte is er de organisatie van een Euro '95 tornooi voor de jongeren.

Het Eeuwfeest wordt ook gevierd met de uitgave van dit Gulden Boek over 100 jaar voetbal in België. Een 320 pagina's tellend boek, rijkelijk geïllustreerd met wonderbaarlijke beelden in sepia van het voetbal en het publiek van vroeger, met schitterende actuele kleurenfoto's. Verder ook een serie humoristische tekeningen van vroeger en nu.

Het boek geeft een vaak gedetailleerd overzicht van het prille begin van het voetbal in België, de oprichting van de Voetbalbond, van de clubs, de hoogtepunten van onze Rode Duivels en onze clubs in de competitie en de Belgische en Europese bekers, de sociale en economische evolutie van ons voetbal en zijn plaats in de wereld. Er is ook overvloedig statistisch materiaal over de clubs en de spelers.

Een Gulden Boek dat niet mag ontbreken in de bilbliotheek van elke voetballiefhebber.

Twee redacteurs met bijna een halve eeuw ervaring stelden het boek samen: Bob Deps van de krant Het Volk, en Henry Guldemont, van de krant La Meuse-La Lanterne en Voetbal Magazine.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: