livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Heilige Oorlog : De kruistochten en de wereld van vandaag
Broché / 664 pages / édition de 1999
langue(s) : néerlandais
éditeur : Anthos
ISBN : 9041403272
EAN : 9789041403278
dimensions : 240 (h) x 162 (l) x 50 (ép) mm
poids : 1140 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Heilige oorlog is een meeslepend geschreven studie, die een verontrustende nieuwe kijk biedt op een van de woeligste gebieden ter wereld.

Op 25 november 1095, tijdens het concilie van Clermont, riep paus Urbanus II op tot de eerste kruistocht. Negen eeuwen later klinkt de echo van die historische oproep nog na, avond aan avond, in nieuwsberichten over de hele wereld.

Heilige oorlog traceert de oorsprong van die heroïsche gevechten uit een ver verleden in jodendom, christendom en islam, en laat de veelzeggende verbanden en parallellen zien tussen die botsingen en de heftige conflicten in het Midden-Oosten van vandaag.

In de populaire beeldvorming waren de kruistochten een kleurrijk en romantisch product van de geschiedenis van de Middeleeuwen. Maar in feite ging het om een gigantisch menselijk drama, van een gruwelijke bloeddorstigheid. In Heilige oorlog onthult Karen Armstrong een met bloed besmeurd wandtapijt, bevolkt door krijgers en pelgrims, moordenaars en martelaren, kluizenaars en koningen, de aanzet tot een vicieuze cirkel van conflicten.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: