livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Nederlands Spreekwoordenboek : 10.000 spreekwoorden
Cartonné / 832 pages / édition de 1995
langue(s) : néerlandais
éditeur : R&B
ISBN : 9039600309
EAN : 9789039600306
dimensions : 246 (h) x 170 (l) x 41 (ép) mm
poids : 1350 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Dit boek bevat een bonte mengeling van in Nederland en Vlaanderen voorkomende spreekwoorden en gezegden. Daarnaast bevat het een aantal spreekwoorden afkomstig uit zo’n 65 landen.

Hoewel het aantal opgenomen spreekwoorden meer dan 8.000 bedraagt, heeft de samensteller niet gestreefd naar absolute volledigheid. Deze aanpak heeft een goed leesbaar boek opgeleverd, zonder al te veel herhalingen van vrijwel identieke constructies.

Bij de presentatie van Nederlandse spreekwoorden en gezegden werd gekozen voor een indeling naar trefwoorden: woorden die in de betreffende zinnen een belangrijke rol spelen. De trefwoorden staan in alfabetische volgorde. Bij de keus van deze woorden ligt de nadruk op het zelfstandig naamwoord.

Staat de vorm van spreekwoorden tot op zeer grote hoogte vast, gezegden daarentegen zijn nogal veranderlijk van aard. Vooral met betrekking tot het onderwerp van deze zinnen kan naar hartelust worden gevarieerd. In dit boek is om redenen van eenvoud meestal gekozen voor het mannelijke ’hij’ als onderwerp.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: