livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Erfgoed Bibliotheek van de belgische gemeenten : Limburg
Relié / 374 pages / édition de 2009
langue(s) : néerlandais
éditeur : Lannoo
ISBN : 902097551X
EAN : 9789020975512
dimensions : 286 (h) x 205 (l) x 28 (ép) mm
poids : 1670 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
DE ERFGOEDBIBLIOTHEEK VAN DE BELGISCHE GEMEENTEN vormt - in woord en beeld - de identiteitskaart van de tien Belgische provincies. Dit boekdeel beschrijft het culturele en natuurlijke erfgoed van alle Limburgse gemeenten.

Van het bekendste kasteel tot het verborgen kapelletje, van een modern standbeeld tot een gerestaureerd poortgebouw, het wordt allemaal in detail beschreven door kenners van het lokale patrimonium.

Speciaal voor dit boek maakte fotograaf Ivo Hendrikx ruim 400 schitterende foto's. Ze brengen niet alleen de grote, bekende bezienswaardigheden in beeld, maar ook de minder bekende plekjes die uniek zijn voor een gemeente. Elke foto is voorzien van boeiende commentaar.

In een reeks kaderteksten snijdt hoofdredacteur Omer Vandeputte een boeiende verzameling thema's aan: van het ontstaan en verval van de Limburgse mijnindustrie tot de uitzonderlijke wijnbouw in de provincie: van het waarom van de vele Mariakapelletjes tot een overzicht van de mooiste gotische gebouwen; van oude spotnamen tot de vele sporen van Romeinse aanwezigheid in Limburg; van de evolutie in de publieke beeldhouwwerken tot het verhaal van de begijnhoven, die tot werelderfgoed werden verheven.

Op maat van deze gids stelde het Nationaal Geografisch Instituut een katern gedetailleerde provinciekaarten samen op schaal 1 :100 000. Bij grote steden worden de bezienswaardigheden bovendien gesitueerd op een stadsplattegrond.

De uitgebreide index van deze gids bevat, naast de namen van alle gemeenten en dorpen, de namen van de belangrijkste bezienswaardigheden én alle beschermde monumenten in Limburg.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: