livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
De Vier Seizoenen van België uit eigen land
Cartonné / 304 pages / édition de 2007
langue(s) : néerlandais
ISBN : 9020968475
EAN : 9789020968477
dimensions : 245 (h) x 335 (l) x 31 (ép) mm
poids : 2285 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Op zoek naar een droomweekend of zalig dagje uit in België? Met de seizoenen als inspiratiebron portretteert dit boek twaalf verschillende streken op hun best.

Elke maand opnieuw biedt de natuur de perfecte reden om een specifieke regio op te zoeken. Krakende sneeuw in de winterse Hoge Venen, lentebloesems in Haspengouw, een Proventjaalse zomer in de Caume, de gouden herfst in de bossen van Saint-Hubert... Geniet in december van het schouwspel van de Siberische vriezeganzen in de polders rond Damme of bewonder de Kalmthoutse heide, die in augustus haar mooiste paars tevoorschijn tovert. Hoe mooi de seizoenen ons land kunnen kleuren, wordt prachtig in beeld gebracht door de honderden foto's die speciaal voor deze uitgave werden gemaakt. Vooral de verrassende, paginagrote panoramabeelden maken dit boek uniek.

In elk hoofdstuk bespreken de auteurs de fauna en flora die je op je weg ontdekt. Ze bezochten ook musea, proefden streekgerechten in zalige restaurants en inspecteerden heel wat logeeradressen, van luxehotels tot charmante gastenverblijven.

In elke streek zijn bovendien twee wandelingen en een fiets- of autotocht uitgestippeld, alle uitvoerig beschreven en minutieus in kaart gebracht in het tweede deel van dit boek. De ideale manier om de mooiste hoekjes van België te verkennen.

De auteurs spraken ook met twaalf kenners die vol passie vertellen over hun eigen streek. Van een wijnboer in Torgny tot een palingvisser in het Meetjeslandse krekengebied. En Sabine Hagedoren, boegbeeld van vakantie in eigen land, getuigt over haar favoriete uitstapjes in elk seizoen van het jaar.

Bij dit boek hoort ook een cd-rom met de beschrijving en kaarten van alle 36 tochten. Even uitprinten en je kunt zonder zorgen op stap.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: