livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Art Nouveau wandelingen in Brussel
Broché / 186 pages / édition de 1996
langue(s) : néerlandais
éditeur : Lannoo
ISBN : 9020926128
EAN : 9789020926125
dimensions : 230 (h) x 164 (l) x 16 (ép) mm
poids : 485 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
'Art nouveau - wandelingen in Brussel' is niet zomaar het zoveelste boek over art nouveau in Brussel. Het is een gids die uitnodigt om zelf op zoek te gaan naar de restanten van een merkwaardige kunststroming die haar hoogtepunt in het begin van deze eeuw in Brussel kende.

Een historische inleiding over het ontstaan en de geschiedenis van de art nouveau in Brussel vormt de start voor vier wandelingen, zowel doorheen het centrum als door de rand van Brussel. Aan de hand hiervan kan de geïnteresseerde wandelaar kennis maken met het nog talrijk aanwezige bouwkundig erfgoed, opgetrokken in art nouveau-stijl. Want ondanks het feit dat veel waardevol materiaal jammer genoeg is verdwenen, bleef toch een hele staalkaart van uitingen van art nouveau bewaard.
'Art nouveau - wandelingen in Brussel' is een publicatie zonder wetenschappelijke pretenties. Dit boek geeft de visie van een ervaren stadsgids die als achtergrond voor zijn rondleidingen over de art nouveau materiaal verzamelde en die zijn kennis nu in deze handige gids heeft samengebracht.
d'autres ouvrages de Louis Meers
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: