livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Dag Meester, Goedemorgen Zuster, Goedemiddag Juffrouw
« Facetten van het volksonderwijs in Vlaanderen (1830-1940) »
Broché / 200 pages / édition de 1984
langue(s) : néerlandais
éditeur : Lannoo
collection : Retrospectief
ISBN : 9020912062
EAN : 9789020912067
dimensions : 247 (h) x 205 (l) x 20 (ép) mm
poids : 693 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
In dit derde deel van de Retrospectief-reeks gaat de aandacht naar de evolutie van de lagere school In Vlaanderen. Ofschoon velen de ’school’ als een eeuwig fenomeen beschouwen, blijkt uit dit boek dat het verschijnsel school een zeer recent verleden heeft.

Verschillende vaststellingen wijzen er namelijk op dat de school In de loop der járen steeds centraler kwam te staan In de opvoeding en opleiding van het kind. Verschillende aspecten van het volksonderwijs (onderwijspolitiek,
onderwijs tijdens de eerste wereldoorlog, de leerkracht lager onderwijs, e.d.) worden behandeld en toegelicht met vele getuigenissen en een ultgebrelde Iconografie. De auteurs geven er de voorkeur aan deze bronnen te laten 'spreken' zodat doorheen de tekst uittreksels uit dagboeken, memoires, autobiografieën, brieven, pamfletten, tijdschriftartikels, congresverslagen en ook uit mondelinge getuigenissen zelf aan te treffen zijn.

Het schitterende beeld- en documentatiemateriaal — waarbij vooral geput werd uit de nu reeds beroemde Gentse 'Historische Onderwijscollectie' — geeft een zeer goed beeld van de evolutie van het schoolleven Inde afgelopen decennia.
d'autres ouvrages de Bie De Graeve
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: