livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Archeologie : Van neolithicum tot industriële revolutie
par Collectif
Broché / 160 pages / édition de 2002
langue(s) : néerlandais
éditeur : Mardaga
ISBN : 2870098197
EAN : 9782870098196
dimensions : 240 (h) x 160 (l) x 11 (ép) mm
poids : 443 grammes
DISPONIBLE
comme neuf
12,95 EUR
référence : 1009444
Tous les prix incluent la TVA
De archeologie heeft als doel de materiële sporen van de activiteiten van menselijke samenlevingen te bestuderen. Heel veel andere wetenschappelijke disciplines worden vandaag betrokken bij de archeologie om deze opdracht tot een goed einde te brengen.

Lange tijd is de archeologie uitsluitend de bezorgdheid geweest van enkele geleerden en wetenschappers, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. De toenemende belangstelling van de burger voor het erfgoed in het algemeen geldt ook voor dit alleroudste erfgoed, dat dikwijls niet meer omvat dan enkele intrigerende en fascinerende sporen of overblijfselen.

Maar het begrip archeologisch erfgoed is niet beperkt tot het erfgoed dat onder de grond verborgen zit. Het heeft ook betrekking op wat zich boven de grond bevindt, op gebouwen uit alle perioden die oude kernen bevatten, op de studie van de veranderingen die een landschap in de loop der tijd ondergaat, op sporen van industriële activiteiten waarvan sommige - die dikwijls nog niet eens zo oud zijn - al verdwenen zijn.

Archeologische sites groeien soms uit tot echte beschermde historische monumenten, maar het gebeurt evenzeer dat opmerkelijke constructies gedegradeerd worden tot gewone archeologische voorwerpen.

De studie, het bewaren en de waardering van archeologische sites, die bakens zijn van onze geschiedenis, zijn vandaag een gewestelijke opdracht.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft, ondanks zijn bijna volledige verstedelijking, het geluk te beschikken over enkele sites die getuigen van zijn historische ontwikkeling vanaf de prehistorie tot aan de Industriële Revolutie en zelfs later.
rechercher des articles similaires par thème: