livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Mechelen volgens Van den Eynde
Broché / 222 pages / édition de 1982
langue(s) : néerlandais
dimensions : 210 (h) x 270 (l) x 28 (ép) mm
poids : 1250 grammes
DISPONIBLE
très bon état
39,95 EUR
référence : 1019148
Tous les prix incluent la TVA
Met dit platenwerk “Mechelen volgens A.F. en A.J.A. Van den Eynde” zijn noch de uitgever, noch de auteur aan hun proefstuk ! De nog jonge uitgeverij J. Stevens bewijst met deze publicatie en ook met vele andere, dat Mechelen een haast onuitputtelijke inspiratiebron is voor wie het verleden — in al zijn facetten — van onze stad bestudeert.

De auteur, Marcel Koeken, hoofd van de dienst cultuur van de stad Mechelen, is ongetwijfeld evenmin onbekend. Een 17-jarige loopbaan op het Mechelse stadsarchief brachten hem in nauw en direct contact met het verleden van Mechelen. En op dat verleden, op dat oude Mechelen, is hij verliefd geworden! De vrucht van deze verliefdheid is niet alleen dit boek, maar nog vele andere die reeds van zijn hand verschenen.

Ongetwijfeld heeft zijn volkse afkomst bijgedragen tot de leesbaarheid, lees het succes, van zijn tot op heden gepubliceerde werken over Mechelen. Zonder vakjargon geschreven, maar toch objectief, richten zijn publicaties zich tot een breed publiek, dat evenals de auteur, voor het verleden van onze stad interesse heeft.

Het verheugt ons ook, dat eindelijk aan de twee verdienstelijke 19e-eeuwse Mechelse kunstenaars die Arnold-Frans en Auguste Van den Eynde zijn, aandacht besteed wordt.

Als Schepen van Kunst & Cultuur van de stad Mechelen houden we eraan uitgeverij J. Stevens oprecht te feliciteren voor het uitbrengen van dit fraaie boek. De auteur betrekken we graag eveneens in onze gelukwensen en hopen dat de geschiedenis van Mechelen hem nog vaak tot schrijven zal aanzetten.
d'autres ouvrages de Marcel Kocken
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: