livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
De hel van Stalingrad
« Een uitvoerig historisch overzicht van de belangrijkste veldslag uit de Tweede Wereldoorlog van operatie Barbarossa in 1941 tot ... »
Broché / 176 pages / édition de 2003
langue(s) : néerlandais
ISBN : 9043808687
EAN : 9789043808682
dimensions : 285 (h) x 213 (l) x 15 (ép) mm
poids : 760 grammes
DISPONIBLE
très bon état
9,95 EUR
référence : 1018678
Tous les prix incluent la TVA
Dit boek vertelt de geschiedenis van de slag om Stalingrad, de grootste slag uit de Tweede Wereldoorlog en het beslissende keerpunt in de oorlog in het oosten. Het benadrukt de strategische betekenis van Stalingrad en gaat dieper in op de sovjetverdediging, de verwoesting veroorzaakt door de bombardementen van de Luftwaffe en de beschietingen van beide kanten. Het beschrijft en verklaart de voorbereidingen van de sovjets voor een tegenoffensief tegen de zwakke vleugels van de Duitse troepen, hoe het zesde leger snel werd omsingeld en tot een almaar kleiner gebied werd teruggedrongen, en hoe Friedrich Paulus weigerde om Hitlers orders te negeren en daarmee het lot van het zesde leger bezegelde.

Bovendien komen de ontberingen van de soldaten in de brandende hel van Stalingrad gedetailleerd aan de orde, ook aan de hand van citaten van betrokken soldaten.

De deskundige tekst is uitgebreid geïllustreerd met nooit eerder vertoonde foto's uit voormalige sovjetarchieven en kaarten die de ontwikkeling in de strijd verduidelijken.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: