livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Ardennen 44-45 : Hitlers Ultieme Blitzkrieg
Cartonné / 224 pages / édition de 1994
langue(s) : néerlandais
éditeur : Lannoo
ISBN : 902092527X
EAN : 9789020925272
dimensions : 278 (h) x 233 (l) x 22 (ép) mm
poids : 1235 grammes
DISPONIBLE
bon état
haut des pages légèrement ondulé
5,95 EUR
référence : 1018562
Tous les prix incluent la TVA
Een helder en objectief overzicht van de bloedige ‘Slag om de Ardennen’, Hitlers laatste ‘Blitzkrieg’ op het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu vijftig jaar geleden. Het Ardennenoffensief, ook bekend als het von Rundstedt-offensief, werd door Hitler persoonlijk gepland.

Zijn voornaamste doel bestond eruit om over een ruim front van 100 km een verrassingsaanval in de Ardennen uit te voeren. Daarna zouden de Duitse soldaten Antwerpen innemen en de Britse troepen van de Amerikaanse hoofdmacht isoleren. Hitler dacht hiermee opnieuw manschappen te kunnen vrijmaken voor het Oostfront om alsnog de ultieme zege te behalen.

Na een verrassend snelle opmars keerde het tij echter al vlug in het voordeel van de geallieerden, onder meer door de gunstige weeromstandigheden voor het geallieerde luchtoverwicht.

Peter Taghon, bekend door zijn best-sellers ‘Mei 40’ en ‘België 44’, speurde in Amerikaanse, Belgische en Duitse archieven naar honderden spectaculaire, nooit eerder gepubliceerde foto’s. Zijn uitvoerige bijschriften maken het tot een compacte, heldere oorlogskroniek, die deze belangrijke historische gebeurtenis toegankelijk maakt voor iedereen.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: