livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Groot-Aalst : Een geschiedkundige verhandeling met inventarisatie van zijn straten en gebouwen, deel 2. Baardegem
Relié / 274 pages / édition de 1985
langue(s) : néerlandais
collection : Groot-Aalst
numéro : 2
dimensions : 283 (h) x 220 (l) x 36 (ép) mm
poids : 1640 grammes
DISPONIBLE
très bon état
jaquette légèrement usée
49,95 EUR
référence : 1018557
Tous les prix incluent la TVA
BAARDEGEM STAAT EVEN STIL...

EN KIJKT ACHTEROM...

In een eerste deel leest U hoe uw dorp vanuit zijn prille ontstaan is geëvolueerd tot wat het nu is, met zijn bloeiperiodes, zijn zwarte periodes, zijn grote figuren en zijn gewone mensen.

Kortom de lange weg van wel en wee, minutieus bestudeerd door een vakman, de heer Jaak Ockeley, geschiedkundige. Hij heeft naar zijn zeggen de archieven "uitgewrongen” zodat al wat ook maar over het Baardegem van vroeger geschreven is in dit werk is opgenomen. Een echte kluif voor studenten, heemkundigen en al wie enigszins geïnteresseerd is in de geschiedenis van zijn dorp... en wie is dat niet?

Bedankt, Jaak, voor dit lijvig document!

Ook de heer Luc Robbijns danken we van harte voor zijn deskundig werk over onze kerk en zijn kunstschatten. Hierdoor gaan we nog meer begrijpen waarom zovelen ons dit prachtig bouwwerk benijden.

EN KIJKT RONDOM ZICH...

Heel het verenigingsleven en wat zich de laatste járen onder de mensen van Baardegem afspeelde werd ook aan specialisten toevertrouwd. Wie kon het immers allemaal beter vertellen dan de mensen uit de verenigingen zelf? Je krijgt dan wel een verschil in stijl en uitdrukking. maar dat maakt het allemaal des te levendiger, des te echter, des te pittiger, zou ik zeggen.
Zo een 50-tal Baardegemenaars werkten enthousiast en onbaatzuchtig aan hun ’’artikel” om zo tot een echt levendig en volledig beeld te komen van wat er nu in Baardegem reilt en zeilt.

Bedankt, mensen!

EN KIJKT VOORUIT...

Al deze verenigingen hebben nu eens vastgelegd wat ze deden en nu nog doen en daarbij, - daar ben ik van overtuigd -, is allicht de stille bedenking gerezen: ’’Doen we het wel goed genoeg?”.

Ik ben er dan ook zeker van dat uit deze vraag hier en daar nieuwe ideeën, nieuwe initiatieven zijn ontstaan voor de nabije toekomst. Op deze manier is dan ook de stimulans gegeven tot nog betere werking van het reeds bloeiende verenigingsleven, ten dienste van onze mensen. Dit kan ook de jeugd aanspreken: te vernemen wat er reeds allemaal is gebeurd wekt respect voor de inzet van de pioniers en te weten wat nu nog allemaal op touw gezet wordt lokt aan om er zelf aan deel te nemen.

Dit boek is dus meer dan zomaar een boek. Het is inderdaad even stilstaan, mekaar beter leren kennen en waarderen en dan weer verder gaan, maar méér samen, nog méér aan elkaar gehecht, elkaar steunend en begrijpend.

Als dat waar kan zijn, dan is dit werk van zovele uren, van zovele mensen geen verloren tijd geweest, want dan is dat Gelukkig Baardegem weer een stukje gelukkiger geworden, hetgeen wij hopen en betrachten...

Wij wensen U heel veel kijk- en leesgenot!
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: