livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
De beste Vlaamse streekgerechten
« Oude gerechten voor mensen van nu »
Broché / 112 pages / édition de 1981
langue(s) : néerlandais
éditeur : Helios
ISBN : 9033300117
EAN : 9789033300110
dimensions : 260 (h) x 190 (l) x 10 (ép) mm
poids : 455 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Als het al waar mocht zijn, dat de liefde van de man voor de vrouw door de maag gaat, mijn liefde voor de Vlaamse geschiedenis en cultuur vindt beslist haar oorsprong aan de rijke tafelen van Vlaanderen. Speurend naar alles wat me iets over de eeuwenoude Vlaamse gastronomie kon bijbrengen, intrigeerde me te langen leste zowel de schilder-, de druk-, de beeldhouw- en weefkunst, en evenzeer het boeiende, meeslepende verhaal over de wording, de groei en de opgang van het gebied, dat Vlaanderen heet.

Toen ik ontdekte, dat Vlaanderen een Gouden Eeuw heeft gekend, veronderstelde ik meteen, dat men het in die tijd beslist niet alleen bij rijstpap heeft gehouden aan tafel. En van bij het begin van mijn zoektocht -van musea tot oude markten, van eeuwenoude verenigingen tot bejaardentehuizen -groeide bij mij alsmaar de bewondering voor de finesse, de rijkdom en de verscheidenheid van onze eigen gastronomie - waarvan helaas veel verdwenen is in de nevelen van de tijd, of ons afgesnoept door buurlanden... De volgende stap was : alle oude gerechten bereiden, mits sommige aan te passen aan de hedendaagse normen. Dit gebeurde in samenwerking met de directie van de Hotelschool Spermalie te Brugge, waar ik overigens leraar ben. Zodoende beleefde ik de oud-Vlaamse keuken als nooit van tevoren.

Ik nam me voor onze mensen, zowel binnen als buiten het beroep, hun eigen keuken en produkten te leren herwaarderen en hen bewust te maken van onze gastronomische rijkdom, die voor geen enkele andere achteruit moet gaan of in de schaduw blijven.

Ik beleefde er enorm genoegen aan te lezen hoe vreemde grootmeesters uit het verleden hun afgunst uitdrukten ten overstaan van de Vlaamse gastronomische produkten en [...]
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: