livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Een eeuw mobiel met tram en bus : Honderd jaar Buurtspoorwegen in de provincie Antwerpen
Broché / 112 pages / édition de 1985
langue(s) : néerlandais
éditeur : De Vlijt
ISBN : 9063041012
EAN : 9789063041014
dimensions : 275 (h) x 217 (l) x 10 (ép) mm
poids : 495 grammes
DISPONIBLE
très bon état
14,95 EUR
référence : 1018358
Tous les prix incluent la TVA
Al eens het sfeervolle en boeiende Antwerpse tram- en busmuseum in Edegem bezocht ? Moet je beslist doen. Hier word je gekonfronteerd met het levenswerk van Eric Keutgens, de auteur van deze terugblik op de onvergetelijke streektram — beter bekend als «boerentram» — in de provincie Antwerpen. Een boek boordevol nostalgische plaatjes en dokumenten uit het rijke archief van de schrijver.

De tram loopt als een rode draad door het leven van de in 1941 te Turnhout geboren Eric Keutgens, die opgroeide in de Antwerpse tramwijk bij uitstek, Zurenborg.

Van kindsbeen af was hij gefascineerd door zowel de stadstram als de buurtspoorweg. En dat kon moeilijk anders. Zijn grootvader was in dienst geweest van de Antwerpsche Maatschappij van den dienst van Buurtspoorwegen en van de NMVB en zijn vader was werkzaam bij de NMVB. In 1961 trad Eric Keutgens in dienst van de NMVB-Brabant. Sinds 1974 is hij als NMVB’er aktief bij de Dienst Bevordering Stedelijk Vervoer van het Verkeersministerie.

Van de talrijke publikaties die Eric Keutgens over de geschiedenis van het openbaar vervoer in Antwerpen en de Buurtspoorwegen in de provincie Antwerpen schreef, is het standaardwerk over de historie van de Antwerpse stadstram het belangrijkste.
d'autres ouvrages de Eric Keutgens
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: