livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Antwerpen op het spoor
par Collectif
Broché / 144 pages / édition de 1986
langue(s) : néerlandais
éditeur : De Vlijt
ISBN : 9063041136
EAN : 9789063041137
dimensions : 275 (h) x 220 (l) x 11 (ép) mm
poids : 625 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
3 mei 1836. Antwerpen krijgt een snelle en betrouwbare verbinding via de'«ijzeren weg» met Mechelen en Brussel. Op 5 mei 1835 was de spoorweg Mechelen - Brussel ingewijd.

Antwerpen lag aan de grondslag van het ontstaan van de spoorweg in ons land. Het pas onafhankelijke België wilde immers een onafhankelijke vervoerweg tussen zijn belangrijkste haven en Duitsland, een «ijzeren Rijn».

3 mei 1986. In en rond Antwerpen liggen honderden kilometers spoor waarop dagelijks een intens reizigers- en goederenverkeer veilig wordt afgewikkeld.

Antwerpen is rechtstreeks én klokvast verbonden met talrijke steden, niet alleen in eigen land maar ook in Nederland. In een nabije toekomst komen er ook Intercity’s op het spoor naar Rijsel, Maastricht, Aken en Keulen.

Antwerpen, ’s werelds grootste spoorweghaven, neemt nagenoeg een derde van het totale goederenverkeer van de NMBS voor zijn rekening. Op het ogenblik is de grondige modernizering van Antwerpen-Noord, het grootste en belangrijkste Belgische rangeerstation, in volle gang.

Met goed fatsoen kun je dan ook niet achteloos voorbijgaan aan honderdvijftig jaar spoorwegen in Antwerpen.

Wij zijn derhalve blij dat een internationaal getint team het spoorse Antwerpen van weleer op het spoor ging en in woord en beeld een aantal aspekten van de ongemeen boeiende Antwerpse spoorweggeschiedenis in een prettig kijk- en leesboek bundelde. Moge «Antwerpen op het spoor» velen op het goede spoor zetten naar de stofferige archieven die nog veel geheimen verbergen over de geschiedenis van de onmisbare ijzeren weg in en rond de metropool.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: