livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Brussels Hoofdstedelijk Gewest : Modernisme Art Deco
par Collectif
Broché / 190 pages / édition de 2004
langue(s) : néerlandais
éditeur : Pierre Mardaga
ISBN : 2870098723
EAN : 9782870098721
dimensions : 239 (h) x 160 (l) x 12 (ép) mm
poids : 520 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania

commandez-le sur

à partir de EUR 49,99

Onder de vele - diverse en tegenstrijdige - stromingen en bewegingen die ontstaan zijn tijdens het Interbellum, heeft het modernisme getracht het leven te veranderen door de architectuur een andere gedaante te geven, terwijl de art deco uitdrukking gaf aan de moderniteit van een ondernemende burgerij die bevrijd was van de morele vooroordelen van voor de oorlog.

Deze stromingen en bewegingen zullen in de loop van dezelfde eeuw waarin ze zijn ontstaan, verschillende keren geactualiseerd worden. Bevrijd van hun historische en sociale verankering zullen ze elk om beurt de architecturale gedachte kracht bijzetten en zich mengen in de polemiek en het debat over de stad en haar stedenbouwkundige ontwikkeling.

Of het nu gaat om privé-woningen, flatgebouwen of kantoren, tuinwijken of sociale wijken, openbare of industriële gebouwen, kerken, oorden van ontspanning of de aanleg van een landschap, in Brussel zijn er talrijke architecturale voorbeelden van art deco en modernisme.

De Exposition internationale des Arts décoratifs et industriels modernes van Parijs in 1925 speelde een cruciale rol voor de Belgische Kunstnijverheid. Zij gaf een creatieve impuls aan bepaalde Brusselse handelaars die zich toen als ensembliers hebben geprofileerd.

Ook de Wereldtentoonstellingen van 1935 en 1958 hebben een aanzienlijke stedenbouwkundige invloed gehad op de hoofdstad. Zij gaven aanleiding tot belangrijke infrastructuurwerken en een grootscheeps bouwprogramma in het hele gewest.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: