livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Ieper 14-18 : Een bezoek aan «Ypres Salient»
Broché / 250 pages / édition de 1998
langue(s) : néerlandais
éditeur : Lannoo
ISBN : 9020934430
EAN : 9789020934434
dimensions : 240 (h) x 155 (l) x 21 (ép) mm
poids : 590 grammes
DISPONIBLE
très bon état
11,95 EUR
référence : 1017634
Tous les prix incluent la TVA
Ieper is een merkwaardige plaats. Na de oorlog lag het volledig in puin en was het grotendeels kniehoog. Het is net als Feniks herrezen uit zijn as. De stad werd in de járen twintig herbouwd. Foto’s en kaarten dienden als voorbeeld om de stad er weer als voorheen uit te laten zien. Soms kon slechts het geheugen uitkomst bieden. Ieper is in feite een kopie waarvan het origineel is zoekgeraakt.

Dit boek is een handleiding voor een bezoek aan de saillant Ieper, het Hiroshima van de Eerste Wereldoorlog. Naast de geschiedenis krijgen ook de hedendaagse bezienswaardigheden zoals musea, oorlogsbegraafplaatsen en andere markante plekken volop aandacht.

Honderdduizenden verloren in deze streek hun leven. Velen van hen dachten deelnemer te zijn aan een oorlog die een einde zou maken aan oorlogvoering. Hun ideaal is niet bereikt maar hun dode lichamen hebben nog steeds waarde; ze zijn een blijvende waarschuwing voor de waanzin van krijgsgeweld.

Elke vierkante meter grond in en om Ieper heeft zijn eigen geschiedenis. Zelfs de fanatici, die er een groot deel van hun vrije tijd doorbrengen, ontdekken keer op keer weer iets nieuws. Dit boek is een uitnodiging tot bezoek aan ‘Den Grooten Oorlog’ bij Ieper. De vele herinneringen aan de woelige járen ’14 -’18 bieden de mogelijkheid terug te gaan in de tijd. Laat u door de auteur meeslepen en onderga dit ongewoon avontuur.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: