livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
100 Jaar Royal Sporting Club Anderlecht
Relié / 336 pages / édition de 2008
langue(s) : néerlandais
ISBN : 9056178636
EAN : 9789056178635
dimensions : 315 (h) x 252 (l) x 29 (ép) mm
poids : 1835 grammes
DISPONIBLE
très bon état
19,95 EUR
référence : 1017630
Tous les prix incluent la TVA
Sporting Anderlecht is met zijn net geen dertig titels en negen bekers al decennialang de vaandeldrager van het Belgische voetbal. Het behoorde in de járen 70 en 80 zelfs tot de absolute Europese top, met zeven finaleplaatsen en drie trofeeën in Europese bekertoernooien. Maar resultaten zijn niet alles in het Astridpark, Anderlecht staat ook synoniem voor mooi voetbal, champagnevoetbal, voor stijl en klasse op en naast het veld.

Het Anderlechtverhaal begon bescheiden in 1908, met wat enthousiaste jongelui die de Brusselse stadsconcurrenten van antwoord wilden dienen. De wil om te groeien was er. In 1935 verwierf de club haar vaste stek in de hoogste voetbalklasse en in 1947 werd de eerste titel veroverd. Het begin van een gouden periode met eerst ‘bombardier’Jef Mer-mans en later voetballende ballerino’s als Paul Van Himst, Robby Rensenbrink en Jan Mulder. Tot nu, in de veeleisende 2iste eeuw van Champions League en commercialisering, zijn het stadion en de professionele omkadering blijven meegroeien, maar nooit heeft Anderlecht zijn aard van volksclub verloochend.

HONDERD JAAR ROYAL SPORTING CLUB ANDERLECHT ÍS een encyclopedisch boek met een warm buikgevoel. Het heeft niet alleen oog voor de talrijke sportieve en andere hoogtepunten, maar belicht ook de minder aangename en soms tragische voorvallen waarmee paars-wit de voorbije eeuw te maken kreeg: de dood van Lorenzo Verbiest en Ludo Coeck, de afpersing, de trainersconflicten. Het historische relaas van de feiten wordt royaal geïllustreerd met honderden foto’s, wedstrijdverslagen, anekdotes en boeiende portretten van spelers, trainers, bestuurslui en markante figuren.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: