livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Beernem, oedelem en Sint-Joris in oude foto's
Relié / 160 pages / édition de 1988
langue(s) : néerlandais
dimensions : 305 (h) x 220 (l) x 22 (ép) mm
poids : 1045 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Voor U ligt het boek "Beernem, Oedelem en St. Joris in oude foto's".

De bedoeling is U een terugblik te bezorgen op het recente verleden van de drie Groot-Beernemse deelgemeenten, bij middel van een reeks onuitgegeven foto's en prentbriefkaarten, met bijpassende tekst.

Dat er grote belangstelling bestaat voor het verleden bewijst het succes van een paar vorige uitgaven.

In 1973 en 1974 verschenen "Beernem", en "Oedelem in oude Prentkaarten", van de hand van resp. E. Pater Joris Vlamynck en de heer Henri Zutterman.

Beide uitgaven waren "in geen tijd” uitverkocht!

In de loop van 1982 verscheen het lijvige prentenboek "Het Beernem, Oedelem en St. Joris van toen".

Ook deze prachtige uitgave is reeds lang zo goed als onvindbaar geworden in de handel...

Daarom hebben wij het nuttig gevonden een nieuwe uitgave te presenteren: evenwel met foto's en prentbriefkaarten die in géén der vorige uitgaven verschenen zijn.

Waaronder tal van unieke beelden: échte primeurs soms; foto's nl. waarvan er nog slechts één enkel eksemplaar bestaat, en waarvan de dokumentaire waarde dan ook onschatbaar is!

Gespreid over een periode van bijna lOOjaar - de oudste foto is uit 1885! -geeft dit nieuwe boek ons "een eeuw volksgeschiedenis in beeld”: het dagelijks leven van onze dorpelingen, en dit a.h.w. van "in de wieg" tot "aan het graf"... Met alles wat daartussen ligt: jeugd, eerste en plechtige communie, de schooltijd, spel en vermaak, leven en werk, oude en verdwenen beroepen, vreugde en verdriet, legerdienst, oorlog en bevrijding, feestelijkheden allerhande, verenigingsleven, enz... enz...

Zoveel getuigen van een rijk verleden in onze drie dorpen.

Voor de ouderen wordt het een "hér-beleven”; voor de jongeren een "ontdekken” van hoe onze ouders en grootouders leefden, werkten, en zich ontspanden: in de schaduw van de oude dorpskerk, waaromheen het allemaal éénmaal begon!

Onze dank gaat hier vooral naar de Heren Ere-lnspekteur Alfons Ryserhove, en Ere-Gemeentesecretaris Henri Zutterman, die hun aanzienlijke collecties ter beschikking stelden, en alle foto's van een passende tekst voorzagen.

Bovendien profiteerden wij nog van hun ondervinding, om deze zaak tot een goed einde te brengen. Het Bestuur van de Heemkundige Kring "Bos en Beverveld" is hen daarvoor zeer dankbaar.

Evenzeer verdienen ook alle personen, die vroeger hun foto's of prentbriefkaarten ter beschikking hebben gesteld, onze hartelijkste dank.

Moge dit boek enkele aangename uurtjes bezorgen bij het bekijken en wellicht "be-mijmeren" van zovele mooie herinneringen aan het nog niet zo lang vervlogen verleden...
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: