livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Blauwe Tramlijnen in kleur. De lijnen Amsterdam - Volendam en Amsterdam - Zandvoort
Cartonné / 146 pages / édition de 2006
langue(s) : néerlandais
éditeur : Uquilair
ISBN : 9071513572
EAN : 9789071513572
dimensions : 304 (h) x 240 (l) x 14 (ép) mm
poids : 1050 grammes
DISPONIBLE
très bon état
69,95 EUR
référence : 1017390
Tous les prix incluent la TVA
Bij de verschijning van dit fotoboek is het ruim vijftig jaar geleden dat de laatste elektrische tramlijn in Waterland werd opgeheven en vervangen door een autobusdienst. Bijna een jaar later zou ook de populaire tramlijn Amsterdam - Zand-voort dit lot ondergaan. Hiermede was het afgelopen met de exploitatie van elektrische smalspoorlijnen door de Noord-Zuid-Hollandsche Vervoer Maatschappij, waarvoor al in 1899 door de Eerste Nederlandsche Electrische Tram-Maatschappij de basis werd gelegd.

Alleen in Zuid-Holland bleef de NZH nog met enkele normaal-spoortramlijnen actief, maar ook hier was het vier jaar later definitief met de Blauwe Trams gebeurd.

In de afgelopen decennia is er, in velerlei vorm, veel over dit legendarische trambedrijf gepubliceerd en steeds is weer gebleken dat tramliefhebbers maar ook ’’anderen” een blijvende belangstelling aan de dag legden.

Tot op heden is er echter géén boek verschenen met alleen maar kleurenfoto’s van Blauwe Trams. Kleurenfotografie was een halve eeuw geleden niet iets dat veel fotografen zich konden permitteren. Toen ze dat geleidelijk aan wél konden waren de Blauwe Trams verdwenen.

Slechts enkelen beseften in die dagen dat de trams van de NZH ook in kleur voor het nageslacht zouden moeten worden gefotografeerd en hadden daar een groot deel van hun zakgeld of salaris voor over. Luud Albers was een van die ’’enkelen” waardoor hij u na vijftig jaar, dankzij Uitgeverij Uquilair, in een kleine 150 dia’s, samengebracht in het vóór u liggende fotoboek, kan laten meegenieten van een fotografische rit langs de tramlijnen Amsterdam - Volendam en Amsterdam - Zandvoort.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: