livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
De Kalmthoutse Heide
Relié / 142 pages / édition de 1997
langue(s) : néerlandais
éditeur : Davidsfonds
ISBN : 9061529697
EAN : 9789061529699
dimensions : 285 (h) x 225 (l) x 21 (ép) mm
poids : 1030 grammes
DISPONIBLE
très bon état
17,95 EUR
référence : 1017240
Tous les prix incluent la TVA
De zachtpaars-glooiende heide met stille vennen en stuivende duinen, zwarte podsol-bodems en ontelbare planten...: even ten noorden van Antwerpen, op de grens tussen Vlaanderen en Nederland, kan je verdwalen in de stilte en de rijkdom van de Kalmthoutse Heide. De specifieke bodem, de vegetatie, de fauna maar ook de mens zorgden voor het heel bijzondere uitzicht van dit unieke land-schap.

In dit (kleur)rijk geïllustreerde, wetenschappelijk onderbouwde standaardwerk ontdekt de lezer-kijker de boeiende historische ecologie: het ontstaan van de heide sinds de ijstijden, de invloed van het klimaat, het turfsteken en het rooien van het eeuwenoude eikenwoud, de schaapherders, de heide in oorlogstijd... Ook aan recente branden, recreatiedruk en natuurbeheer besteedt Geert de Blust ruim aandacht.

Stap voor stap ontdekken we het rijke leven van de unieke flora en fauna en maken we kennis met de dynamiek van een prachtig stuk natuur. De schitterende foto's van Mare Slootmaekers tonen de steeds weer wisselende gezichten van de heide. Om uren in te grasduinen, vóór of na een boeiende wandeling.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: