livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Honderd Tiense collegejaren 1888-1889 - 1988-1989
Cartonné / 304 pages / édition de 1989
langue(s) : néerlandais
dimensions : 308 (h) x 225 (l) x 28 (ép) mm
poids : 1555 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Naar de viering van het 100-jarig bestaan van het Onze-Lieve-Vrouwecollege te Tienen ben ik heel graag gekomen, want dit college betekent zoveel voor mij. Ik heb van het Onze-Lieve-Vrouwecollege veel gekregen en er ook veel voor over gehad; en ik hou van deze school.

Ik kom heel graag meevieren, met veel dankbaarheid in mijn hart voor zovele goede onderwijzers en priester-leraars die mij hebben begeleid; met veel dankbaarheid om al wat ik hier, samen met collega’s, als leraar, als bondsproost van de KSA en als directeur heb mogen beleven en tot stand brengen; met dankbaarheid in mijn hart voor al mijn oud-leerlingen die vandaag nog eens luisteren naar hun oud-leraar.

Beste heer Pappaert, goede vriend, goede vrienden van het secundair- en het basisonderwijs, bij gelegenheid van dit grote feest wens ik van harte proficiat aan ieder van U en aan heel de schoolgemeenschap. Ik bied U mijn hartelijke gelukwensen aan en dank U voor alles wat U doet voor het christelijk onderwijs- en opvoedings-gebeuren in het O.-L.-Vrouwecollege.

Ook voor de leerlingen is deze dag een heel speciale dag. Ik wens hun allen proficiat. Ik wens iedere leerling veel succes toe tijdens dit schooljaar en voor de toekomst. Alle ouders dank ik van harte voor het vertrouwen dat zij stellen in de directie en de leerkrachten van het college. Beste oud-leerlingen, samen met U ben ik fier op ons college. Ik feliciteer U en ik dank U voor de wijze waarop U de goede naam van het college bevestigt en verspreidt.

Als ik terugdenk aan het college van 50 jaar geleden, toen ik er als leerling het gouden jubileum mocht meevieren, als ik terugblik op het college in de periode dat ik als leraar het 75-jarig bestaan heb meegemaakt, en ook aan de korte periode van mijn directeur-zijn van 1968 tot 1973, als ik dan kijk naar het college van vandaag, dan is er iets dat mij sterk opvalt en dat is: de onophoudende bekommernis en inzet en toewijding voor degelijk onderwijs en opvoeding. Ons college heeft een onmiskenbare identiteit: het heeft doorheen alle perioden van zijn geschiedenis jonge mensen voorbereid op persoonlijke deelname aan de wereld van wetenschap en cultuur en het heeft jonge mensen voorbereid en gevormd om als gelovige mensen in dienst te staan van ons volk. In dankbaarheid gedenken wij hoe dit 100 jaar lang met de inzet van heel veel mensen is mogelijk gemaakt.

We richten ons ook naar de toekomst en daarom formuleer ik zeer graag mijn wensen voor het Onze-Lieve-Vrouwecollege. Wat ik alle medewerkers in het secundair- en basisonderwijs toewens, is dat het college een goede school blijft waar jonge mensen begeleid worden [...]
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: