livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Ternat : Wat betekent onze straatnaam?
« Beknopte etymologische, toponymische en historische kennismaking met de straten van Ternat »
Broché / 220 pages / édition de 2003
langue(s) : néerlandais
éditeur : A compte d'auteur
dimensions : 208 (h) x 150 (l) x 14 (ép) mm
poids : 540 grammes
DISPONIBLE
très bon état
17,95 EUR
référence : 1016367
Tous les prix incluent la TVA
Toen me gevraagd werd om een voorwoord voor dit boek te schrijven, was ik niet echt laaiend enthousiast.

Ik zag niet onmiddellijk welke bijdrage een boek over Tematse straatnamen nog kon leveren tot de verrijking van de vrij bloeiende reeds bestaande lokale heemkundige en geschiedkundige literatuur.

Een kort gesprek met de auteur en vooral een eerste kennismaking met het werk deed me echter vlug blozen over deze vooringenomenheid.

Dit boek is immers geen saaie, vals wetenschappelijke encyclopedie van namen van straten en pleinen, maar een vriendelijke verhalenbundel van Tematse feiten en gebeurtenissen,vertrekkend vanuit het originele gegeven van de straatnaam.

Aldus is elk van de 182 namen van straten, lanen, pleinen uiteindelijk de belichaming geworden van telkens een nieuwe anekdote, een nieuw verhaal.

Voor elke geboren Temattenaar is dit boek dan ook een boeiende, vernieuwende confrontatie met zijn straat, zijn wijk en zijn gemeente.

Voor de nieuwe Temattenaren is het een ontzettend leerrijke kennismaking met de gemeenschap waarvan hij of zij is gaan deel uitmaken.

De stijl waarin het boek geschreven is en de talrijke foto’s en tekeningen die de tekst illustreren, maken het geheel daarenboven uiterst toegankelijk voor lezers van elke leeftijd.

Ten slotte is het concept waarbij gepoogd wordt om aan historisch en heemkundig onderzoek te doen aan de hand van straatnamen vrij uniek te noemen in onze gewesten.

Om al deze redenen druk ik dan ook heel graag namens het gemeentebestuur mijn oprechte waardering en bewondering uit voor dit werk en hoop ik dat heel veel inwoners van onze gemeente het plezier dat ik had bij het lezen ervan in de toekomst zullen kunnen delen.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: