livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
100 jaar elektrische tram in Antwerpen 1902-2002
Broché / 64 pages / édition de 2002
langue(s) : néerlandais
dimensions : 247 (h) x 170 (l) x 4 (ép) mm
poids : 205 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
1973 stond in het teken van het honderdjarig bestaan van het openbaar vervoer in de Scheldestad. In mei en september van dat jaar waren er in Antwerpen talrijke feestelijkheden om deze verjaardag met grootse luister te vieren.

Nu feesten wij om 100 jaar elektrische tram in de grootste tramstad van Vlaanderen. Ook een gebeurtenis die men niet zomaar kan laten voorbijgaan.

Met dit werkje willen wij een - uiteraard bondige - bijdrage leveren over het zeer moeilijke ontstaan in het begin van de 20ste eeuw van de elektrische tractie, alsook van de verdere evolutie van de elektrische tram en de buurtspoorwegtrams in het Antwerpse stadsbeeld.

Voor de belangstellenden die nog meer technische en geschiedkundige gegevens wensen over het Antwerpse rollend materieel, zowel over tram als bus, verwijzen wij naar het boek "De Antwerpse Tram 1873-1979" in 1980 uitgegeven door de MIVA.

Wij hebben ook getracht deze bijdrage te illustreren met zoveel mogelijk onuitgegeven fotomateriaal, waarbij niet alleen het trammaterieel te zien is, maar ook de wattman, de ontvanger en de vele reizigers die voortdurend hun dagelijkse rol vervullen in de nu zeer stresserende Antwerpse mobiliteit.

Wij danken in het bijzonder de sponsors die het ons financieel mogelijk hebben gemaakt om dit werkje te publiceren en alzo ook hun steentje hebben bijgedragen tot een blijvend aandenken aan deze viering.

Wij hopen dat deze bijdrage bij de oudere lezer veel herinneringen zal oproepen en dat het voor de jongeren en geïnteresseerden een bron is van geschiedkundige informatie.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: