livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
De Sint-Pieterskerk te Leuven: Architectuur en kunstpatrimonium
Broché / 158 pages / édition de 1998
langue(s) : néerlandais
éditeur : Acco
ISBN : 9033438798
EAN : 9789033438790
dimensions : 240 (h) x 172 (l) x 13 (ép) mm
poids : 455 grammes
DISPONIBLE
très bon état
26,95 EUR
référence : 1015587
Tous les prix incluent la TVA
De Sint-Pieterskerk is een van de meest bekende en bezochte monumenten van Leuven. Slechts weinig bezoekers slagen erin door te dringen tot het wezen van het gebouw.

Dit boek wil de geïnteresseerde bezoeker een beter inzicht verschaffen in de betekenis van het bedehuis. Zowel elementen van stilistische, symbolische als technische aard komen daarbij aan bod. Door middel van een gedetailleerde architectuuranalyse wordt de huidige, gotische Sint-Pieterskerk geplaatst binnen de reeks grote bouwwerken van de Brabantse hooggotiek. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de opgravingen van de vroegere Romaanse kerk, de kunstwerken en de geschiedenis van de kerk. De lezer wordt geïntroduceerd in de wereld van architecten, beeldhouwers, schilders, kanunniken, edelen, kooplieden en eenvoudige burgers.

Het betreft hier een wetenschappelijke, maar tegelijkertijd vlot leesbare tekst. Talrijke originele citaten, foto’s en tekeningen brengen de lezer korter bij de Sint-Pieterskerk en haar kunstschatten.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: