livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
De munten van de Graven van Vlaanderen
par A. Haeck
Broché / 108 pages / édition de 1973
langue(s) : néerlandais
éditeur : J. De Mey
collection : Numismatic Pocket
numéro : 16
dimensions : 202 (h) x 128 (l) x 10 (ép) mm
poids : 185 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Voor de verzamelaar van de munten van het graafschap Vlaanderen was het steeds bijzonder moeilijk zijn munten — vooral deze uit de beginperiode — te rangschikken.

Enerzijds stellen we vast dat de meeste standaardwerken over de Vlaamse muntslag reeds in de vorige eeuw werden uitgegeven en als dusdanig zijn voorbijgestreefd en anderzijds behandelen de hedendaagse wetenschappelijke werken van C. Richebé en van J. Ghysens slechts een beperkt gedeelte van deze veelzijdige muntslag.

Met deze katalogus zoeken wij dit hiaat te vullen en aldus voor de verzamelaar een basis te leggen voor het klasseren van zijn munten. Wij willen op geen enkele wetenschappelijke pretentie aanspraak maken, denken er echter over aan de hand van later te publiceren artikels in de numismatische litteratuur de juistheid van onze toewijzingen te staven. We behouden ons natuurlijk aanbevolen voor elke aanvulling of terechtwijzing vanwege onze meer ervaren vrienden-verzamelaars.

Wij danken hierbij het personeel van het Brussels Penningkabinet alsook de heren J. De Mey, G. Genard, en J. Ghysens evenals de talrijke andere verzamelaars die ons welwillend hebben geholpen bij onze opzoekingen voor het tot stand komen van dit werk.

Met deze katalogus hopen wij tenslotte onze persoonlijke bijdrage te hebben geleverd tot de vulgarisatie van één facet uit het verleden van Vlaanderen.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: