livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
De parochie Sint-Martinus te Erpe : Dokumenten, anekdoten en citaten (2 delen)
Broché / 380 pages / édition de 1970
langue(s) : néerlandais
dimensions : 330 (h) x 210 (l) x 33 (ép) mm
poids : 1350 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
De heer Paul Stuyver houdt zich ijverig bezig met de geschiedenis van zijn parochie. Dit blijkt uit de bijdragen over Erpe die hij in "Mededelingen van de Heemkundige Kring fiere" heeft gepu-piiceerd. Toen hij mij eens het Renteboek van Erpe toonde, dat hij gecopiëerd had, heb ik hem gezegd : "Dat is slechts een begin, gij moet ook de tekst laten verschijnen." Niet alleen het Renteboek, maar ook de boeken Liber memorialis en Liber confraternitatis Sanctissimae Trinitatis en andere archivalia worden hier geheel of gedeeltelijk uitgegeven.

Daarbij komen nog een massa gegevens over allerlei onderwerpen, zoals de geestelijkheid van de parochie, het kerkgebouw, het onderwijs, enz... Iedereen zal er iets in vinden dat zijn belangstelling wekt. Vooral de Erpenaren zullen zien hoe hun voorouders hebben deelgenomen aan het godsdienstig leven van de parochie.

Hoe bescheiden en onvolmaakt dit werk ook moge zijn, het is de vrucht van geduldige ijver en het bewijs van een grote liefde voor het verleden van Erpe. Daarom zeggen we tot de schrijver : "Hartelijk dank en proficiat !"
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: