livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Geschiedenis op uw bord : Leuke verhalen over het ontstaan van de naam van gerechten en voedingsmiddelen
Broché / 224 pages / édition de 2003
langue(s) : néerlandais
dimensions : 240 (h) x 160 (l) x 16 (ép) mm
poids : 415 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Dit boek vertelt het levensverhaal van voedingsmiddelen en gerechten maar vooral hoe ze aan hun naam kwamen.
De 100 verhalen die u hier terugvindt, zijn doorspekt met wetenswaardigheden en anekdoten die van het geheel een frisse en smakelijke schotel maken. Enkele voorbeelden: wat heeft een sachertaart met Ludwig van Beethoven te maken? En Venetiaanse. hoertjes met tiramisu? Wat is het verband tussen een bloeddorstige Engelse koningin en een-cocktail? En wist u dat het woord barbecue wordt toegeschreven aan Franse zeerovers uit de 16e eeuw? Wedden dat u ook niet weet dat frangipane iets met het Colosseum in Rome te maken heeft en dat alcohol de mooie ogen van Cleopatra heeft gesierd?

De grootste maîtresses van de Franse koningen leven verder in gerechten die hun naam dragen. Wie waren deze personages en stonden ze zelf aan de kookpot of niet? Waar komen basisvoedingsmiddelen uit onze samenleving zoals aardappelen, tomaten, macaroni en pizza vandaan? En wie heeft nu eigenlijk het recept voor frieten en chips uitgevonden? En om u helemaal over de streep te trekken: hoe ontstonden lekkernijen als chocolade, sorbet, marsepein of nougat? Klopt het dat sommige van deze producten de liefde stimuleren? Hadden Casanova en Madame de Pompadour dan toch gelijk?

In dit boek komt u eindelijk te weten waar Abraham de mosterd vandaan haalde en leest u de merkwaardige geschiedenis van sommige kruiden en specerijen zoals saffraan en peper. Sommige pepers zijn zo heet dat u er zich kunt aan verbranden alleen al bij aanraking. Maar geen nood. Indien u wat te veel kruidige mengseltjes zoudt inslikken, kunt u altijd proberen te blussen met een lekker trappistje, een coca-cola of een schweppes. O ja, hoe komen die dranken alweer aan hun naam?
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: