livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Zwart goud en Wit licht in de Kempen
Relié / 292 pages / édition de 1991
langue(s) : néerlandais
éditeur : Electrabel
dimensions : 246 (h) x 170 (l) x 25 (ép) mm
poids : 980 grammes
DISPONIBLE
très bon état
24,95 EUR
référence : 1012380
Tous les prix incluent la TVA
Toen ex-EBES in 1988 het initiatief nam op zoek te gaan naar de wortels van de vennootschap, konden we niet vermoeden dat we een zo boeiend verhaal te boek zouden kunnen stellen. Het graven in het verleden, en dan vooral in de gemeentelijke en provinciale archieven, leverde de gemeenschap een historisch overzicht van de ‘marktontwikkeling’ van het produkt elektriciteit. Stap na stap herontdekten we hoe de gemeenten, sommige wat aarzelend, andere met durf en progressieve visie, het ‘nieuwe licht', dat gas- en petroleumlicht verving, onthaalden.

Dat opzoekingswerk resulteerde in het boek ‘Het Nieuwe Licht uit Langerbrugge’, waarin de geschiedenis van de elektriciteit in de provincies Oost- en West-Vlaanderen uitvoerig en rijkelijk geïllustreerd is neergeschreven.
Electrabel, ontstaan uit de hergroepering van de Belgische elektriciteitsvennootschappen, zet met veel enthousiasme dit initiatief verder.

Als privé-onderneming die instaat voor een dienst van openbaar nut, is Electrabel nauw verbonden met het maatschappelijke en economische gebeuren in dit land. Ook het culturele leven is daaruit niet weg te denken. Aandacht voor ons industrieel erfgoed, interesse voor de manier waarop elektrische energie onder de brede lagen van de bevolking werd verspreid, zijn daar uitingen van.
‘Zwart Goud en Wit Licht in de Kempen’ brengt de geschiedenis van de elektriciteit in Limburg, van in haar prilste begin tot aan de Tweede Wereldoorlog, met daarin verweven, hoe kan het ook anders, een stukje geschiedenis van de Kempense steenkoolmijnen.

Moge dit boeiend historisch verhaal een bijdrage zijn tot betere kennis van ons rijk verleden.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: