livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Grimbergen & de beiaardkunst
Relié / 112 pages / édition de 1998
langue(s) : néerlandais
éditeur : Eigen Schoon
dimensions : 303 (h) x 248 (l) x 15 (ép) mm
poids : 920 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Zowel voor het beleid inzake bescherming van stads- en dorpsgezichten als voor de formulering van het begrip 'gezichtsveld van een beschermd monument', speelden Grimbergen en de monumentenvereniging Eigen Schoon Grimbergen een voortrekkersrol.

De 25 jaar volgehouden werking van Eigen Schoon Grimbergen verdient een viering, begeleid door feestelijke beiaardklanken en bekroond met een boek over Grimbergen en de beiaardkunst.

De beiaard van Grimbergen heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Zoals de feniks, het symbool van de abdij van Grimbergen, herrees hij telkens uit zijn as en siert hij nu de recent gerestaureerde kerk.

Ook Eigen Schoon Grimbergen kende hoogten en laagten, maar slaagde ze er net als de feniks in om zich telkens te vernieuwen.

Grimbergen is met zijn prachtige abdijkerk ongetwijfeld een van de mooiste gemeenten van Vlaanderen. Het is de taak van de overheid om daarover verder zorg te dragen. Ook de bevolking en de verenigingen hebben daarbij een onmisbare rol te spelen. Eigen Schoon Grimbergen heeft deze rol al gedurende 25 jaar gespeeld. Ongetwijfeld wordt met dit beiaardboek voor Eigen Schoon Grimbergen een nieuwe periode van 25 jaar ingeluid om zich verder voor de mooie gemeente Grimbergen in te zetten.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: