livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Sint-Pieters-Leeuw
« Ruisbroek - Vlezenbeek - Oudenaken - Saint-Laureins-Berchem »
Cartonné / 128 pages / édition de 2000
langue(s) : néerlandais
éditeur : Het Streekboek
dimensions : 288 (h) x 250 (l) x 17 (ép) mm
poids : 1090 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Een gemeente kun je op vele manieren leren kennen: via haar geschiedenis, haar mensen, haar erfgoed, haar tradities en cultuur. Zo ook Sint-Pieters-Leeuw: elke mens bekijkt het vanuit zijn persoonlijke invalshoek en met zijn eigen interesses.

Wie er geboren en getogen is voelt zich uiteraard meer verbonden met elk klein lieflijk hoekje en bewaart vaak mooie, gekoesterde herinneringen aan onvermoede plekjes. Hij zal ook gemakkelijker verdwalen bij oude foto’s van "zijn dorp van vroeger". Ze roepen een beeld op van een vervlogen maar lang niet vergeten tijd. die met warmte in het geheugen staat gegrift en hem herinnert aan de gewisse groei en bloei van Sint-Pieters-Leeuw.

Wie er doorheen de járen kwam wonen wordt wellicht vooral geboeid door de mogelijkheden die een dorp vandaag te bieden heeft, door het bewaarde en verzorgde patrimonium, door het evenwicht tussen leefbaarheid en leefkansen. Het is de plaats waar men zich opgevangen en aanvaard weet door de lokale bevolking, die hem met het verstrijken van maanden en járen zal ervaren als één van de hare.

Voor beiden zal het dorp evenwel de gezellige thuis zijn, waar men steeds terugkeert op zoek naar rust en geborgenheid. Daar wonen de geliefden en de vrienden, daar beleeft men zijn hobby’s. De kinderen ontdekken er wonderwel steeds nieuwe hoekjes en maken er speels kameraden. Zij kennen Sint-Pieters-Leeuw als hun enige thuis.

Daarom ook gaat men van zijn dorp houden en wil men het gerespecteerd zien. Wat men bemint, brengt men in beeld, in één groot fotoalbum. Men noteert er de belangrijkste gegevens in om ze zeker niet te vergeten, zodat men elke dag en telkens weer kan verdwalen doorheen het Sint-Pieters-Leeuw van vroeger en van nu.

Dit boek wil u hierbij helpen: het is het fotoalbum van Sint-Pieters-Leeuw. Het belicht op kunstzinnige wijze door de artistieke lens van Jan Decreton de gemeente van vandaag in een verrassende variatie van onmiddellijk herkenbare beelden en soms ontwapenend nieuwe schoonheid. Het verzamelt tegelijk een aantal foto’s uit de oude familiedoos. Het brengt het levensverhaal van onze mooie gemeente in een paar korte uitgekozen rubrieken en geeft een beknopte en overzichtelijke toelichting bij ons cultuurpatrimonium.

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw is blij en fier u dit boek te kunnen voorstellen en aanbieden als passende afsluiter van de eeuw en het millennium. Zo is het een fijne momentopname en een waardevol document voor wie van Sint-Pieters-Leeuw houdt. Maar het is tegelijk een geschikt relatiegeschenk voor wie de thuishaven van zijn bedrijf wil voorstellen en Sint-Pieters-Leeuw met zijn vele commerciële en industriële mogelijkheden wil plaatsen op de kaart van ons land.

Ik ben ervan overtuigd dat dit boek u zal bevallen en een blijvende plaats in uw boekenkast zal krijgen. Ik wens er u dan ook veel kijk- en leesgenot mee.
d'autres ouvrages de Jan De Backer
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: