livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
De Luchtstrijdkrachten van het Warschaupact en neutraal Europa
Relié / 144 pages / édition de 1982
langue(s) : néerlandais
éditeur : Lekturama
dimensions : 305 (h) x 230 (l) x 20 (ép) mm
poids : 980 grammes
DISPONIBLE
très bon état
12,95 EUR
référence : 1010063
Tous les prix incluent la TVA
De grote verdienste van dit boek is, dat hierin juist die landen worden belicht, waarover maar weinig informatie bestaat.

Allereerst neemt het boek u mee naar Spanje, dat onlangs toetrad tot de NAVO.

Maar het merendeel van dit boeiende boek is gewijd aan de niet-gebonden landen van Europa, de Oostbloklanden en de landen in het Midden-Oosten.

Ieder van die landen heeft bij de samenstelling van zijn luchtmacht zijn eigen filosofie gevolgd. Dat komt vooral tot uitdrukking in de aankoop van nieuwe vliegtuigen door de belangrijkste landen in het Midden-Oosten.

Dan wordt duidelijk dat de Westerse landen belangen hebben bij het leveren van gevechtsvliegtuigen, maar dat ook Rusland behoort tot de belangrijkste leveranciers. Zo worden de kampen -soms duidelijk - soms minder doorzichtig - aardig verdeeld. Een van de redenen waarom men dit enorme gebied bestempelt als ‘kruitvat’. Natuurlijk speelt in dit belangenspel Israël de voornaamste rol.

Wat de nieuwste ontwikkelingen in het Midden-Oosten zijn op het gebied van de luchtvaart, leest en ziet u in dit hoogst actuele boek, dat tal van foto’s bevat, die nog niet eerder in ons land zijn gepubliceerd. Dat was mogelijk door de persoonlijke archieven van de schrijver en zijn internationale contacten.

Het boek besluit met een uitstekende en uitgebreide beschrijving van de luchtvaartontwikkeling in de Oosteuropese landen. Al druppelt deze informatie maar mondjesmaat door naar het Westen, in dit boek kunt u de actuele ontwikkelingen op de voet volgen. Een veelomvattend, goed gedocumenteerd boek, dat iedere luchtvaartliefhebber zal aanspreken.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: