livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Geschiedenis van Koekelberg, met beelden van weleer
Broché / 158 pages / édition de 1996
langue(s) : néerlandais
éditeur : A compte d'auteur
dimensions : 240 (h) x 158 (l) x 10 (ép) mm
poids : 359 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Eén vierkante kilometer, 16000 inwoners. Een residentiële wijk met brede lanen, bomen en groen, richting periferie. Een volkse buurt met oudere huizen en smalle straten naar het centrum van Brussel toe. En middenin een groot park, gedomineerd door de grootste kerk van het land.

Voila, dat is Koekelberg.

Natuurlijk is een gemeente ook meer dan een opsomming van stenen en bomen. De mensen die hier wonen, maken deel uit van de zo typische hoofdstedelijke fauna : zij zijn van Vlaamse, Waalse, Europese, Afrikaanse, Turkse en allerhande origine, tot zelfs echte Brusselaars toe en jawel - ook authentieke Koekelbergenaren !

Hun samenleven, hun geschiedenis, het gemeenschappelijk verleden van deze eigenlijk nog jonge gemeente (in 1841 afgescheurd— "gedefusioneerd"— van het naburige Berchem) wordt te boek gebracht door iemand die er zijn hele leven heeft rondgezworven. Louis Suys is inderdaad uit het Koekelberg van de 20ste eeuw niet weg te denken. Geïnteresseerd in alles wat hier rondloopt en ooit rondgelopen heeft, loopt hij zelf ook allang rond met het idee om alles in boekvorm te gieten.

Dit laatste is niet alleen het resultaat van lang zoekwerk, maar evenzeer van de ervaring opgedaan tijdens de talloze wandelingen die hij met de eigen wandelclub organiseerde.

Ik hoop dat dit werk kan bijdragen tot een betere kennis van onze kleine leefgemeenschap. En ik feliciteer van harte de auteur voor zijn onbaatzuchtige inzet.

Dankjewel, Louis.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: