livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Kortenberg in de Belle Epoque (Kortenberg, Erps-Kwerps, Everberg, Meerbeek)
Cartonné / 96 pages / édition de 1989
langue(s) : néerlandais
éditeur : Het Streekboek
dimensions : 303 (h) x 214 (l) x 10 (ép) mm
poids : 553 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Wie het verleden niet kent, begrijpt het heden niet...!

Het rijk historisch verleden van onze gemeente Kortenberg is voor Dr. HENRI VANNOPPEN andermaal een onuitputtelijke bron gebleken voor het schrijven van dit werk. Met dit streekboek geeft de schrijver ons een prachtige gelegenheid om geschiedenis van de gemeente te ontdekken.

Hij doet dit op een originele manier. Vertrekkende van interessante gebouwen zoals een kasteel, een abdij of een villa slaagt hij er in ons een zeer gevarieerd sfeerbeeld te creëren van het Kortenbergse leven tijdens de Belle Époque.

De talrijke facetten van het maatschappelijk leven die hierbij worden belicht zorgen er bovendien voor dat dit geen saai geschiedenisboek, geen zuiver naslagwerk is geworden.

Door een juiste situering van personen, gebouwen en gebeurtenissen in tijd en ruimte ... door een veelvuldigheid aan afdrukken van foto's en prentkaarten ... door een omstandige beschrijving van feiten en anecdotes ... toont Dr. HENRI VANNOPPEN niet alleen aan dat hij een buitengewone belangstelling heeft voor de Kortenbergse geschiedenis maar ook dat hij het verleden van zijn gemeente, van zijn geboortestreek kent en in zekere zin zelfs herbeleeft!

Met zijn zeer vrije schrijfstijl en zijn ongekunsteld woordgebruik slaagt hij er in de zware inhoud van het behandeld onderwerp als een vlot leesbare en boeiende lectuur aan te bieden.

Dit werk vormt een passende gids bij meerdere wandelingen door de gemeente Kortenberg!
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: