livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Syllabus Vlaanderse kant
Reliure inconnue / 60 pages / édition de 1995
langue(s) : néerlandais
dimensions : 305 (h) x 220 (l) x 12 (ép) mm
poids : 531 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Mevrouw Sonia Vanoosterwijck is een vertrouwde en graaggeziene figuur in het Brugse Kantcentrum. Zij volgde er gedurende drie jaren de kantleraressen-opleiding. Bij het beëindigen van deze kursus legde zij een zeer gewaardeerd proefschrift voor, handelend over de "Vlaanderse kant".

Haar verbondenheid met Brugge komt in meerdere facetten tot uiting. Vooreerst zorgt zij regelmatig voor diverse, uiterst verzorgde kantpatronen. De talrijke bezoekers van het Kantcentrum en tevens de vele abonnees van het tijdschrift "Kant" vinden in haar bijdragen ruimschoots hun gading.

De Vlaanderse kant is haar steeds het meest blijven boeien. Als lesgeefster in de Kant-kring "'t Spinneke" moest ze, zoals ze zelf bevestigt, door de jaren heen ervaren dat heel wat kantwerksters moeilijk de kloof konden overbruggen tussen de eenvoudige en de rijkere werkstukken. Er bleek een duidelijke technische begeleiding noodzakelijk te zijn. Zo ontstond bij Sonia Vanoosterwijck de gedachte om dit te verhelpen en zich aan tafel te zetten voor het uitwerken van een deskundige wegwijzer.

Als uitgever zijn wij uitermate gelukkig U het resultaat van haar denk- en tekenwerk te kunnen voorstellen: een prachtige en uiterst verzorgde syllabus. Eerlijk gezegd, wie Sonia kent, verwacht nauwelijks iets anders.
Wij wensen de auteur van harte geluk met het voorgestelde werk. Moge deze publicatie bij haar de aanzet zijn om op de ingeslagen weg verder te gaan.
Er is immers, ondanks de talrijke kantboeken en mappen, die al werden voorgesteld, nog nood aan degelijk werk. Met de capaciteiten die de auteur bezit, mag de kantwereld zich ongetwijfeld aan nog meer leerzame kreaties verwachten. Dat hopen wij tenminste! De vele kantwerksters die zich de syllabus Vlaanderse Kant aanschaffen (aan een ruime belangstelling twijfelen wij niet), wensen wij veel klosgenot toe. Moge deze map een bijdrage betekenen tot de betere kennis en waardering van de nooit genoeg geprezen Vlaanderse kant.
rechercher des articles similaires par thème: