livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Leupegem in woord en beeld: De Geschiedenis, Het Uitzicht, De Mensen
Broché / 144 pages / édition de 1978
langue(s) : néerlandais
dimensions : 225 (h) x 145 (l) x 8 (ép) mm
poids : 256 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
In 1937 schreef vader-zaliger, Hector Vandevelde, een dorpsmonografie "Leupegem door de Eeuwen heen", welke door de plaatselijke bevolking zeer gunstig werd onthaald en vrij spoedig uitgeput raakte.

Gezien we regelmatig vraag hadden naar dit werk dachten we dan ook aan een heruitgave, maar dan bijgewerkt, omdat verschillende noemenswaardige gegevens in de loop van de jaren ons waren in handen gevallen.

Wanneer echter onze medewerking gevraagd werd aan de reeks brochures over de deelgemeenten van Oudenaarde hebben wij het begonnen werk gestaakt en gepoogd onze gegevens zo beknopt mogelijk in dit werk samen te vatten ; hierdoor bevat het huidige deeltje wat meer bladzijden en is de commentaar bij de foto's iets langer dan eigenlijk met deze reeks bedoeld is.

Wij hebbeh vooral gebruik gemaakt, zo voor teksten als voor foto's van ons persoonlijk archief, grotendeels bestaande uit wat vader ons naliet en uit oude albums familieherinneringen en een proppensvolle margarinedoos rouwprentjes die tot de erfenis van onze echtgenote behoorden.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: