livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Petegem: Heerlijkheid aan de Schelde
Broché / 190 pages / édition de 1986
langue(s) : néerlandais
dimensions : 225 (h) x 145 (l) x 9 (ép) mm
poids : 293 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Het is me een genoegen deze unieke verzameling over het vroegere Petegem te mogen voorstellen. Mijn felicitaties gaan naar Roos De Backer en Erinna Roberti, die dit boekje hebben samengesteld op een oordeelkundige en nauwgezette manier.

Ik wil ook allen danken die met de samenstellers hebben meegewerkt, niet in het minst mijn vader Rafaël Ottevaere, die met een groot hart voor zijn dorp dit boekje heeft mee-begeleid en aangevuld.

Dank ook aan E.H. De Smet, die een eerste fotoverzameling aanlegde en de basis gaf waarop we verder konden werken.

Dank ook aan de vele Petegemnaren, met voorop Roger De Deken, die met enthousiasme foto's en informatie verstrekten en dit boekje mee vorm gaven. Dank tenslotte aan de bestuursleden van de Jeugd-, Sport- en Kultuurraad die hun steun verleenden aan het B.T.K.-project en aan dit werkje in het bijzonder.

Het is niet de bedoeling geweest een hoogstaand historisch werk te brengen, tijd en ruimte ontbreken immers om de grote Petegemse geschiedenis grondig te belichten.

Ik hoop alleen dat het boekje een waardevolle evocatie mag zijn voor de Petegemnaren van hun dorp vroeger met al zijn gevoeligheden en zijn waarden, die ons zo nauw aan het hart liggen.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: