Lu et approuvé...
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Vlaanderen in de kunst
Relié / 432 pages / édition de 2010
langue(s) : néerlandais
éditeur : Davidsfonds
ISBN : 9058267318
EAN : 9789058267313
dimensions : 245 (h) x 245 (l) x 32 (ép) mm
poids : 2130 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
De Slag bij Kallo, Een Landschap met Koeien bij Oudenaarde, Een Meisje met een Dode Vogel, Een Pijproker. Vijfhonderd jaar lang schilderden onze kunstenaars hun leefwereld. Een wereld waarin gefeest, gerouwd, gevochten en bemind werd. Het resultaat van hun werk hangt nu aan de muren van onze musea. Het toont ons het leven in Vlaanderen door de eeuwen heen.

In Vlaanderen in de kunst openen 365 schilderijen vele vensters naar ons verleden. Tal van dingen zijn intussen verdwenen uit ons dagelijks leven, zoals broodbedelingen, processies en garnaalvissers. Hopelijk behoren ook de terreur van veldslagen en de pest definitief tot dat verleden. Anderzijds bestonden sommige infrastructuurwerken vroeger al en was kunst toen ook een prestigezaak.

Schilderkunst is echter niet steeds een betrouwbare getuige van het verleden. Terwijl de ene kunstenaar de lichtspeling van de ondergaande zon probeerde te vatten, schilderde een andere artiest wat verderop de armoede en ellende op het land. We zien wat we willen zien. Maar wat wilden onze kunstenaars zien? Hoe moeten we hun visie op Vlaanderen interpreteren? En hoe moeten we hun schilderijen lezen?

Dimitri De Maesschalck studeerde Kunstwetenschappen aan de K.U.Leuven en aan de Freie Universität te Berlijn. Hij selecteerde 365 schilderijen - een voor elke dag - om je het hele jaar door te laten genieten van kunst. Het rijk geïllustreerde en schitterend vormgegeven kijkboek toont werk van zowel bekende als onbekende kunstenaars; het is een verrassende ontdekkingstocht door onze kunstgeschiedenis. De teksten bij de schilderijen geven je meer info over de kunstenaar, het onderwerp en de schilderkundige traditie waarin het beeld past. Het geheel maakt van Vlaanderen in de kunst een prachtig overzichtswerk om steeds opnieuw te bekijken.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: