Lu et approuvé...
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Marx in Brussel
Broché / 200 pages / édition de 2005
langue(s) : néerlandais
éditeur : Davidsfonds
ISBN : 9058263320
EAN : 9789058263322
dimensions : 240 (h) x 165 (l) x 16 (ép) mm
poids : 555 grammes
DISPONIBLE
très bon état
11,95 EUR
référence : 1013591
Tous les prix incluent la TVA
Van alle mensen die ik hier moet achterlaten, valt mij jouw afscheid het zwaarst. Ik wou dat ik je mee kon inpakken.

Zo schrijft Karl Marx in 1845 aan de dichter Heine na zijn uitwijzing uit Frankrijk. Hij werkte er mee aan een verboden democratisch tijdschrift en zoekt nu zijn heil in Brussel. Maar het jonge België staat niet te springen om de eigenzinnige jongeman met zijn vreemde ideeën te ontvangen.

Toch behoren de driejaren van Marx in Brussel tot de meest creatieve van zijn leven. Samen met Engels werkt hij er aan een nieuwe visie op de geschiedenis. En na járen van filosoferen voegt hij eindelijk de daad bij het woord. Hij sticht de eerste Bond der Communisten, schrijft Het Communistisch Manifest en begint zo vanuit Brussel met een wereldrevolutie.

Edward de Maesschalck brengt de geniale filosoof opnieuw tot leven dankzij citaten uit brieven en geschriften. Je krijgt een beklijvend beeld van de beruchte banneling als minnaar en echtgenoot, trouwe vriend en geducht tegenstander, maar ook als daadkrachtig auteur. Edward de Maesschalck is doctor in de geschiedenis en programma-adviseur voor Canvas.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: