Lu et approuvé...
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
1302. Opstand in Vlaanderen
Broché / 324 pages / édition de 2011
langue(s) : néerlandais
éditeur : Lannoo
ISBN : 9020995081
EAN : 9789020995084
dimensions : 240 (h) x 155 (l) x 28 (ép) mm
poids : 605 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
11 juli 1302. Misschien wel de bekendste datum uit de Vlaamse geschiedenis. Maar ook een datum waar in de loop der eeuwen enorm veel mythen over zijn ontstaan. De strijd van Vlaanderen tegen Frankrijk, de idealisering van figuren als Jan Breydel en Pieter de Coninck... Maar wat gebeurde nu echt tijdens die beruchte Guldensporenslag?

Jan Frans Verbruggen en Rolf Falter vertellen het boeiende verhaal ' van een langdurige opstand in het graafschap Vlaanderen, in die tijd de rijkste streek van Frankrijk en de meest geavanceerde regio van Europa. De economische kracht zorgde voor een militaire revolutie, die een vertaling vond in de terugkeer van het voetvolkleger. Deze omwenteling veranderde de politieke krachtsverhoudingen in West-Europa voor de hele veertiende en vijftiende eeuw. Vlaanderen en Frankrijk raakten van elkaar gescheiden.

1302. Opstand in Vlaanderen is bovenal een dramatisch verhaal, met een opvallende reeks verrassende wendingen. Een verhaal ook over de misère van de oorlog, hebzucht en onbegrip, met wispelturige massa’s en machiavellistische pausen en koningen. Een verhaal zonder schurken en zonder helden, of beter: met de gebruikelijke schurken en helden in alle kampen.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: